More Website Templates at TemplateMonster.com!
Konkurs za projekte u okviru programa Horizont 2020

16.12.2013.

HORIZONT 2020 je novi finansijski instrument Evropske unije za razvoj istraživanja i inovacija.  Ovaj program će biti implementiran u periodu od 2014 – 2020. godine sa budžetom od oko 79 milijardi evra.

Pretragu poziva možete vršiti po parametrima kao što su naučna oblast od interesa, vrsta programa, rok za predaju aplikacije. Pregled svih poziva možete naći na sledećoj internet stranici: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/index.html

Pojednostavljena pravila za predaju predloga projekata kao i za upravljanje projektima obezbediće aplikantima lakše učešće u programu. Praktična uputstva  možete videti na linku: H2020 online manual.

Horizont 2020 je izgrađen na temeljima prepoznatih društvenih izazova kao što su zdravlje, starenje stanovništva, bezbednost hrane, energetska efikasnost, kilmatske promene, transport itd. a pridaje visok značaj i podsticanju društveno-ekonomskih i humanističkih nauka kroz radne programe. 

H2020 podržava učešće naučnoistraživačkih institucija, ali i sektora malih i srednjih preduzeća. Specifična podrška ovom sektoru, u cilju lakšeg pristupa projektnim mogućnostima, odvijaće se kroz novi instrument koji će biti primenjivan kroz različite oblasti istraživanja i inovacija. Više o ovom instrumentu možete naći na linku: SMEs.

H2020 ima za cilj da unapredi saradnju Evrope sa institucijama širom sveta, pa postoji više mogućnosti za međunarodne istraživačke poduhvate sa takozvanim Trećim zemljama.

Značajan deo budžeta izdvojen je za Marija Sklodovska Kiri akcije koje su namenjene mobilnostima istraživača iz svih naučnih oblasti, zajedničkim doktoratima, industrijskim doktoratima, razmeni zaposlenih između akademskog i privrednog sektora itd. U sedmogodišnjem programu biće podržano oko 65 000 mobilnosti, od čega će čak 40% biti studenti doktorskih studija.

Pozivi koji se odnose na EURAXESS mrežu su na stranici: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/2425-seac-3-2014.html.

Dodatne informacije: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

01

KTC Centar

Sve o Centru za transfer znanja Univerziteta u Kragujevcu.
02

KTCAplikacija

KTC aplikacija je softver za podršku transferu tehnologije i znanja.
03

KTCFAQ

Najčešće postavljena pitanja i dati odgovori
od strane KTC centra.